Jadłospis

04-08,03,2019 BOLESŁAWIEC       25,02-01,03,2019 BOLESŁAWIEC        
poniedziałek Płatki kukurydziane na mleku ( 7) 200ml,  pieczywo z maslem  ( 1,7), dżem niskosłodzony(b/m – mleko bez laktozy) Herbata owocowa 200ml, bułka śniadaniowa z masłem 1szt, wędlina drobiowa 15g, , pomidor 15g ZUPA: grochowa 200ml (1,7,9,)   II DANIE: pierogi 200g,  kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml ( b/m, b/g – , nie zagęszczana )   poniedziałek Płatki  z mlekiem(7,)200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10, woda niegazowana, marmolada (b/m - mleko bez laktozy) Herbata, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g, ser żółty 15g,  rzodkiewka 15g,  kiełki 5g, pomidor 10g OWOCE W CZĄSTKACH ZUPA: krupnik z kaszą jeczmienną i majerankiem  200ml (1,7,9,)                            II DANIE: zapiekane naleśniki z jabłkiem i cynamonem 1 szt.,  kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml (b/ – g mąka kukurydziana ) OWOCE    
alergeny 7,1, 1,3,7 1,7,9,3   alergeny 1,7, 1,7, 1,7,9,3    
wtorek Herbata z cytryną 200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem (1,7)50g/10g, serek topiony  20g,  ser tarty 8g  ogórek zielony, szczypiorek) Budyń150ml, ciastka ze słonecznikiem lub biszkopty ZUPA: krupnik z majerankiem 200ml (1,9,)           II DANIE:pałki z pieca 80g, ziemniaki 80g,  mizeria 50g, kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml ( b/m –  ) OWOC   wtorek Herbata z cytryną 200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem (1,7)50g/10g, wędlina drobiowa  20g,  ogórek zielony, szczypiorek) Herbata z cytryną 200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem (1,7)50g/10g,  jajecznica na szynce, (szczypior , pomidor ) 30g ZUPA: jarzynowa zabielana (9) 200ml                                     II DANIE: gulasz drobiowy z warzywami (1,3, ) 80g,  świderki 100g,   kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml OWOC    
alergeny 7,1, 1,7,3 1,7,9,   alergeny 1,7, 7,1,3 9,7,1,    
środa Kasza manna z sokiem malinowym 150ml, pieczywo z masłem (b/m – mleko bez laktozy) WODA n/g Herbata owocowa200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) ,  parówka drobiowa 1szt,   ( pomidor, rzodkiewka) 40g ZUPA: z zielonego groszku 200ml( 1,9)                                   II DANIE:  pulpety w sosie pomidorowym ( 1,7,9), 80g, got ziemniaki 100g, marchew z jabłkiem 50g, kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml ( b/m, b/g – zupa niezabielana, nie zagęszczana )   środa Woda n/g, płatki jaglane na mleku 200ml, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,3)50g/10g, Herbata z cytryną 200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem (1,7)50g/10g,  parówka drobiowa 1szt, ketchup (warzywa do chrupania ) 30g ZUPA:  kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jaglaną  (1,9)200ml                                  II DANIE: schabowy z pieca ( 3,1), 80g, got ziemniaki 100g, marchew z jabłkiem 50 kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml, OWOCE    
alergeny 1,7, 1,7,3 9,1,7,   alergeny 1,7, 1,3,7 9,1,3,5    
czwartek muszelki na mleku(1,7,3),  pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g, dżem niskosłodzony (b/m, b/l– kasza jaklana z jabłkami i cynamonem ) (b/gchrupki kukurydziane) Herbata z cytryną 200g, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g , pasta jajeczna  (3)10g , ogórek, szczypior, kiełki  (b/m–) ZUPA: ryżowa na rosole 200ml( 1,9)                                  II DANIE: filet drob. w płatkach kukurydzianych 80g(1,7), ziemniaki 90g, pekińska 60g kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml (b/m – ) OWOC   czwartek Herbata owocowa200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) ,  pasztet drobiowy 20g, ( pomidor, rzodkiewka) 40g (b/m – ser bez laktozy,) Kakao 200ml, pączek 1szt ZUPA: pieczarkowa z kaszą (9,1,7) 200ml                              II DANIE: gołąbki w sosie pomidorowym 1szt, ziemniaki gotowane 80g, kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml(b/m – tarte jabłko z cynamonem)PĄCZEK    
alergeny 1,7, 1,7,3 9,1,7,   alergeny 1,7, 1,3,7 9,7,1,3    
piątek  Herbata 200ml, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g,  biały ser za śmietana 50g,(szczypior, papryka czerwona) 40g Jogobella  150ml, bułka maślana 1szt, owoce w cząstkach, woda n/g ( b/m -kisiel) ZUPA: barszcz ukraiński  (1,9)200ml                                     II DANIE paluszki rybne 2szt z pieca 2szt, ziemniaki got 80g, kapusta kiszona 50g,   kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml .   piątek Herbata 200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g,jajko na twardo,  (ogórek, szczypior, rzodkiewka) 50g Herbata z cytryną 200ml,  bułka z masłem (1,7)50g/10g,  ser biały ze szczypiorkiem i z brzuszkami łososia 80g, ZUPA: żurek z jajkiem i kiełbasą własnej produkcji  (1,3,7,9,)                                      II DANIE:  placki ziemniaczano marchewkowe i śmietaną (1,9,3,) kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml( b/m, b/g – zupa niezabielana, nie zagęszczana ) OWOCE    
alergeny 1,7, 7,1, 9,1,7,4   alergeny 1,7, 1,3,7,4 1,7,9,3