Jadłospis

29,10-02,11,2018 Bolesławiec    
poniedziałek Płatki na mleku ( 7) 200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem( 1,7) 50g/10g, (b/m – mleko bez laktozy), dżem Herbata, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g, polędwica sopocka 30g, rzodkiewka 15g, pomidor 10g ZUPA: koperkowa z kaszą kukurydzianą 200ml (1.9)                      II DANIE:placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml
alergeny 7,1, 1,7 9,1,7
wtorek Herbata z cytryną 200g, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g ser żółty 30g ,( papryka, ogórek) (b/m –) Jajecznica na szynce (3),  pieczywo pszenne i razowe z masłem( 1,7) 50g/10g, szczypior, pomidor . Woda n/g ZUPA:  pieczarkowa (1,9)200ml    II DANIE: kotlet schabowy z pieca (1, 3) ziemniaki 100g, pekińska z jogurtem nat.60g, kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml, OWOC
alergeny 1,7,3 1,7,3 9,1,3,5
środa Herbata z cytryną 200g, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g ,parówka  drobiowa 10g , ketchup , papryka (b/m –) Ciasto z kruszonką własnej produkcji,  ciepłe mleko 200ml ZUPA: jarzynowa  (1,7, 9)200ml    II DANIE:spaghetti 200g,  kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml (b/m – kopytka z bułką tartą )
alergeny 1,7, 7,1,3 9,7,3,1
czwartek      
alergeny      
piątek Herbata z cytryną 200g, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g ,pasta jajeczna (3), szczypior mleko do picia 150ml, babka piaskowa,   OWOCE W CZĄSTKACH ZUPA: kapuśniak z kaszą jagl. (1,9)200ml                                     II DANIE pulpety rybne w sosie koperkowym, ziemniaki 100g, kiszone ogórki 80g,  kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml .
alergeny 7,1, 1,7 9,1,7,4