Jadłospis

15-16,10,2018 BOLESŁAWIEC    
poniedziałek Płatki kukurydziane na mleku ( 7) 200ml,bułka maślana 1szt( 1,7), dżem niskosłodzony(b/m – mleko bez laktozy) Herbata owocowa 200ml, bułka śniadaniowa z masłem 1szt, wędlina drobiowa 15g, ser tarty8g, pomidor 15g ZUPA: brokułowa 200ml (1,7,9,)                                         II DANIE: racuchy 200g,  kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml ( b/m, b/g – zupa niezabielana, nie zagęszczana )
alergeny 7,1, 1,3,7 1,7,9,3
wtorek Herbata z cytryną 200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem (1,7)50g/10g,pasta jajeczna20g,) serek topiony10g, ogórek zielony, szczypiorek) Kawa biała 200ml, słodka bułka z serem lub marmoladą ZUPA: krupnik z majerankiem 200ml (1,9,)                                      II DANIE:pałki z pieca 80g, ziemniaki 80g,  mizeria 50g, kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml ( b/m –  ) OWOC
alergeny 7,1, 1,7,3 1,7,9,
środa Herbata owocowa200ml,  pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) ,  ser żółty 15g,  ( pomidor, rzodkiewka) 40g (b/m – ser bez laktozy,) Herbata z cytryną 200ml, sałatka warzywna100g pieczywo pszenne i razowe z masłem 30/5g, jabłka w cząstkach ZUPA: z zielonego groszku 200ml( 1,9)                                   II DANIE:  pulpety w sosie pomidorowym ( 1,7,9), 80g, got ziemniaki 100g, marchew z jabłkiem 50g, kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml ( b/m, b/g – zupa niezabielana, nie zagęszczana )
alergeny 1,7, 1,7,3 9,1,7,
czwartek muszelki na mleku(1,7,3),  pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g, dżem niskosłodzony (b/m, b/l– kasza jaklana z jabłkami i cynamonem ) (b/gchrupki kukurydziane) Herbata z cytryną 200g, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g , jajecznica na szynce(3)10g , ogórek, szczypior, kiełki  (b/m–) ZUPA: ryżowa na rosole 200ml( 1,9)                                  II DANIE: filet drob. w płatkach kukurydzianych 80g(1,7), ziemniaki 90g, pekińska 60g kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml (b/m – ) OWOC
alergeny 1,7, 1,7,3 9,1,7,
piątek  Herbata 200ml, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7) 50g/10g,  biały ser za śmietana 50g,(szczypior, papryka czerwona) 40g budyń własnej produkcji150ml, bułka maślana 1szt, owoce w cząstkach, woda n/g ( b/m -kisiel) ZUPA: barszcz ukraiński  (1,9)200ml                                     II DANIE paluszki rybne 2szt z pieca 2szt, ziemniaki got 80g, kapusta kiszona 50g,   kompot z owoców świeżych i mrożonych 200ml .
alergeny 1,7, 7,1, 9,1,7,4