Jadłospis

  • 4.09. 2020

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Wtorek

Herbata z cytryną . pieczywo pszenne i razowe z masłem, wędlina drobiowa, ser żółty tarty, warzywa w cząstkach (marchew, papryka, ogórek)

Budyń waniliowo-pomarańczowy własnej produkcji, Herbatniki

Dieta bezmleczna: kisiel

Bez laktozy- mleko bez laktozy

I danie: rosół z ryżem,

II danie: kotlet bawarski, ziemniaki gotowane, mizeria ze śmietaną, kompot z owoców świeżych i mrożonych.

(Bez glutenu: makaron, mąka)

OWOC

środa

Kasza manna na mleku z sokiem, pieczywo pszenne i razowe z masłem

 (b/m - mleko bez laktozy),

(b/g, - kasza jaglana z tartym jabłkiem z cynamonem)

Herbata , pieczywo pszenne i razowe z masłem, jajko na twardo pomidor, ogórek, szczypior (b/m -)WODA n/g

ZUPA: grochowa z kiełbasą

II DANIE: naleśniki z białym serem, kompot z owoców [świeżych i mrożonych)

czwartek

Mleko do picia , pieczywo pszenne i razowe z 'masłem wędlina drobiowa , szczypior, papryka, kiełki

Herbata , pieczywo pszenne i razowe z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i śmietaną , pomidor

ZUPA: pomidorowa z ryżem

II DANIE: kotlet drobiowy z pieca, ziemniaki got. , marchewka z sokiem

pomarańczowym, kompot

z owoców świeżych i mrożonych

(b/m zupa niezabielana,

piątek

Mleko , pieczywo pszenne i razowe z masłem, ser żółty , pomidor, szczypior

(b/m -wędlina wieprzowa,)

 (b/l - ser bez laktozy.)

Bułka maślana , jogurt owocowy, ARBUZ w cząstkach

I danie: Zupa z zielonego groszku

 II DANIE :paluszki rybne z pieca, ziemniaki, biała kapusta, kompot z owoców świeżych i     mrożonych . (b/m-'zupa niezabielana)